O nama

Restoran u srcu Gračana

WIRTSHAUS je kafić i restoran u srcu Gračana, koji se nalazi na svega 400 m od sljemenske žičare te uskoro otvara vrata našim dragim gostima.
Wirtshaus je jednostavan restoran koji nudi austrijsku kuhinju. To je to što najprije želimo poručiti. Wirtshaus ne predstavlja gurmanski hram niti luksuznu palaču, nego se kod nas radi o jednostavnom uživanju u ugodnoj atmosferi. Naš prostor, koji mami na uživanje u jednoj šalici kave uz Sacher tortu ili u jednoj čaši dobre točene pive. Restoran nudi gostima tradicionalne austrijske specijalitete, vina i sokove, doručak, torte i kolače iz vlastite proizvodnje. Naš hrvatsko-austrijski tim, sa dugogodišnjim iskustvom u ugostiteljstvu, pobrinut će se da se svaki gost osjeća dobrodošao.

Dobre priče počinju sa OVDJE I SADA.

Mi smo sretni ako vam možemo uljepšati trenutke i pokloniti pravi osjećaj uživanja. U našoj Wirtshaus kuhinji posvećujemo pažnju namirnicama. Naše dobavljače poznajemo osobno, tako da možemo jamčiti najvišu razinu kvalitete namirnica. Rado dajemo prijedloge za odgovarajuće vino koje izvrsno pristaje uz pojedino jelo. Da li sa čašom pive ili šalicom kave uz kamin, svijet može na sekundu stati i čekati. Prije nego što potpuno zaronite u naš svijet WIRTSHAUSa želimo da znate da vrlo rado primamo i velika društva, a možemo i stvoriti romantičnu atmosferu za najljepši dan u životu kao i ugostiti crkvena slavlja, domjenke te rođendane jer dobre priče počinju u WIRTSHAUSu.

kategorija-deseri
austrijska-kuhinja
Austrijska kuhinja

Povijest austrijske kuhine

Najvažniji specijaliteti od davnine pa do danas oblikovani su u Austrougarskoj monarhiji. Tako je savijača od jabuka posvećena carici Mariji Tereziji, Franz Josef I je poštovan sa Kaizeršmarnom. Isto tako tradicionalni recepti su važni dio austrijske kuhinje. Ne rijetko nailazimo na recepte baka i prabaka, koji se prenose s generacije na generaciju.

Isto tako su internacionalni utjecaji oblikovali austrijsku kuhinju. Mnogi “tipični austrijski specijaliteti” baziraju se u stvari na jelima iz Mađarske (npr. Gulaš) ili Milana (odrezak). Uz male preinake i dodatke nastaje pojedinačno klasični austrijski specijalitet.

Tradicija u Austriji

Prehrambene navike autrijanaca su strukturirane. Jede se najčešće u točno određeno vrijeme. Manje se priča prilikom konzumiranja obroka, uobičajeno prevladava tišina. Samo kod ispijanja kava postaje živahnije uz razgovor.

Austrijanci imaju do 6 obroka na dan:

  • Doručak
  • Gablec
  • Ručak (često uključuje i juhu)
  • Snack i kava (sa kruhom i sendvičima)
  • Večera (glavno jelo ili hladni naresci sa kruhom)
  • Ponoćni snack (može i torta)
Adresa

WIRTSHAUS Cafe Restaurant
Gračanska cesta 112,
10000 Zagreb

Prostor
Moderno uređenje sa austrijskim šarmom i nekoliko terasa sa pogledom na zelenilo
Radno vrijeme

Pon – Uto  – zatvoreno
Sri – Čet – Pet – 12:00 – 22:00
Sub – 9:00 – 22:00
Ned – 09:00 – 19:00

PARKING

Restoran posjeduje desetak parkirnih
mjesta za goste

Javni prijevoz

Tramvaj broj 14 i broj 8 voze do Mihaljevca gdje možete presjesti na tramvajsku liniju broj 15 koja ima 4 stanice i i vi stajete na 3. stanici, 4. je zicara.

Close
Close